Presentació del núm. 61 de la revista EIVISSA

Revista EiviL’Institut d’Estudis Eivissencs es complau a convidar-vos a la presentació de la revista Eivissa núm. 61 a càrrec de na Fanny Tur, Consellera de Cultura del Govern de les Illes Balears, i de n’Enric Ribes, director de la revista Eivissa, que tendrà lloc dijous 29 de juny a les 20 hores, a la nostra seu (Via Púnica, 29).

La revista EIVISSA és una publicació històrica de les Pitiüses. Nascuda el març de 1944 al si de la societat cultural i artística Ebusus, amb el nom d’Ibiza, (a proposta del bibliotecari de la societat, Antoni Costa Ramon), va tenir una primera època fins el 1950, en què es publicaren 29 números. Recollia les nombroses activitats que en aquell temps realitzava la societat, així com els treballs d’investigació i literaris.

El 1949 es fundà l’Institut d’Estudis Eivissencs i la revista va ser cedida a la nova institució. En aquesta segona època (del 1953 al 1960) es publicaren 6 números, i es va mantenir la mateixa línia de l’anterior quant a col·laboradors i continguts.

L’Institut, després d’un llarg període de silenci, i de la mà d’un grup de joves, va reprendre les seues activitats l’any 1970. Des d’un principi es plantejaren la reaparició de la revista, cosa que succeí el febrer de 1972 quan es presentà de la mà de Josep Maria Llompart el primer número de la tercera època, ara ja amb el nom d’EIVISSA.

Durant tot aquest temps, la publicació (amb una acurada presentació) ha procurat mantenir un equilibri entre la creació literària i la investigació. Hi trobam articles de caire literari, altres d’erudició, investigació de caire històric, articles de divulgació literària i lingüística…

Com a òrgan de l’IEE, ha recollit en les seues pàgines notícies de les principals activitats de l’Entitat (Curs Eivissenc de Cultura, Festa de la Nit de Sant Joan, premis literaris…).

A la revista EIVISSA núm. 61, hi trobam articles de tipus històric de la mà de n’Antoni Ferrer Abárzuza, Fanny Tur Riera i Joan Carles Cirer Costa, entre d’altres, com també creacions literàries d’en Toni Roca Pineda i Borja Moya Castillo. També trobam textos científics i de caire social de n’Enric Ribes Marí, Bernat Joan Marí i Marià Torres Torres.

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *