Declaració sobre la destitució i l’empresonament del legítim Govern de Catalunya

Institut d'Estudis EivissencsDavant l’empresonament de diversos membres del Govern de la Generalitat de Catalunya, consideram que aquestes actuacions judicials d’especial duresa, i que no compartim, no contribueixen de cap manera a solucionar la greu situació política.

La comunitat acadèmica i el món de la cultura en general no poden restar en silenci davant els fets esdevinguts en les darreres hores perquè afecten drets fonamentals de la nostra societat.

El conflicte polític que viu la societat catalana necessita solucions polítiques. Empresonar agents fonamentals d’aquest diàleg polític no en serà mai la solució.

Reiteram la nostra convicció en el valor suprem de la democràcia, i el nostre suport absolut a les institucions legítimes sorgides de la voluntat popular.

El dret i les lleis s’han d’entendre com un instrument per a trobar solucions democràtiques als problemes polítics i no per a crear-ne de nous o agreujar els existents. Per aquest motiu les societats amb més tradició democràtica opten més sovint per adequar les lleis a la voluntat expressada pels ciutadans a les urnes i no a l’inrevés, com alguns postulen com l’única expressió possible de l’estat de dret.

El món acadèmic i cultural ha de propiciar espais de reflexió i ha de vetllar per una societat on hi hagi pluralitat d’opinions, esperit crític i llibertat d’expressió, però amb l’actual conflicte polític estam assistint a una preocupant involució.

És per tot això que reiteram la necessitat que autoritats i institucions mantinguin un respecte escrupolós als valors originals de la democràcia i de la llibertat.

3 comments

  1. Ya veo que sois de los que pensáis que hay políticos encerrados por sus ideas y no por sus hechos. Yo soy ibicenco, hijo de ibicencos, nieto de ibicencos y payes es etc etc y leyendo lo publicado por vosotros no os reconozco como ibicencos sino como catalanes.
    Me gustaría que supierais separar la istoria de la política. Ya que la istoria no se puede cambiar por mucho que lo intentéis.
    Un saludo de un ibicenco.

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *