L’Institut d’Estudis Eivissencs se suma a a la celebració de l’Any Fabra

Maurici Cuesta, Bernat JoanL’Institut d’Estudis Eivissencs organitzarà a partir d’aquest mes de setembre les Jornades Pompeu Fabra, que han estat presentades en roda de premsa a la seu de l’Institut pel vocal de la Comissió Executiva, Maurici Cuesta, i pel filòleg Bernat Joan.

Amb l’organització d’aquestes jornades, l’Institut es suma a les celebracions de l’Any Fabra que tenen lloc arreu del domini lingüístic català per a commemorar el centenari de la Gramàtica Catalana de Pompeu Fabra, així com els cent-cinquanta anys del naixement del filòleg que va dur a terme la normativització del català.

«L’Institut va decidir organitzar les Jornades Pompeu Fabra, amb la intenció de divulgar l’obra d’aquest gran científic de la llengua», ha afirmat Maurici Cuesta, durant la roda de premsa. «La celebració del centenari de la que de facto va ser la primera gramàtica normativa del català no podia quedar sense participació eivissenca. Es tracta d’un fet cabdal per al manteniment i per al futur de la llengua catalana, i per això consideram que n’hem de ser plenament conscients», ha remarcat Cuesta.

Tot seguit ha afegit que «la Comissió Executiva de l’IEE va decidir encarregar a Bernat Joan l’organització d’aquestes jornades i la seua difusió entre la comunitat acadèmica i educativa». «Durant el mes de setembre organitzarem dues conferències: una de Gabriel Bibiloni i una altra de Jordi Mir, probablement dos dels acadèmics del país que millor coneixen l’obra de Fabra», ha anunciat Joan. «Així mateix, farem xerrades per tots els centres d’educació secundària per difondre l’obra del nostre gramàtic».

L’IEE també ha editat un opuscle sobre la vida de Fabra, el procés de normativització de la llengua i l’impacte de la seua obra; també un díptic per a fer difusió de l’obra de Pompeu Fabra als centres educatius.

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *