L’institut d’Estudis Eivissencs amplia el fons de la seua biblioteca amb la donació d’una tesi doctoral sobre el turisme a Eivissa, recentment traduïda al català

James Cooper tesiRonald James Cooper, soci de l’Institut d’Estudis Eivissencs i sociòleg anglès resident a Eivissa des de fa dècades, ha donat a l’entitat cultural eivissenca un exemplar de la seua tesi doctoral Eivissa i el turisme. Una anàlisi d’alguns aspectes del canvi social i adaptació al turisme a Eivissa, traduïda al català per ell mateix.

Es tracta d’una obra de recerca presentada i defensada l’any 1976 a la Universitat d’Oxford com a tesi doctoral. Aquesta interessant recerca sobre l’impacte que el turisme estava tenint a l’illa d’Eivissa a mitjan anys 1970 va ser fruit de diverses estades de Cooper a l’illa, treball de camp, entrevistes, consulta de material bibliogràfic, etc. Fins el moment, només era consultable en llengua anglesa.

Des d’ara es pot consultar una còpia escrita en català a la seu de l’IEE, la qual biblioteca és d’accés al públic de dilluns a divendres, en horari d’oficina (9.00-14.00 i 17.00-20.00).

Una versió digital en català -i també en anglès- de l’obra també és consultable i descarregable a la pàgina web de l’Oxford University Research Archive.

L’IEE agraeix Ronald James Cooper la seua col·laboració desinteressada en la difusió d’aquesta obra en llengua catalana i que hagi pensat en l’entitat cultural eivissenca per a dipositar-ne una còpia.

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *