foc . CANÇONS DE SANT JOAN


Les cançons de Sant Joan 2020

Vols el disc Foc?

Te l'enviam a casa!

L’Institut d’Estudis Eivissencs, davant de les restriccions que imposava l’epidèmia per a la celebració de la Festa de Sant Joan 2020, justament quan l’entitat celebra els seus 50 anys, va decidir convocar el Concurs Cançó de Sant Joan 2020, en col·laboració amb l’Associació de Músics d’Eivissa.

La resposta va ser el conjunt de cançons que ara us presentam, i hem de reconèixer que, per més que el marge de temps que donava la convocatòria era molt breu, la quantitat, la diversitat i el nivell musical i tècnic de les obres que hi varen concórrer va ser en conjunt molt notable, com podreu jutjar vosaltres mateixos. Al costat de la cançó guanyadora –«Foguera», de Miquel Tur Torres—n’hi ha d’altres també molt encertades, en diferents estils –més clàssics o més trencadors.

Aquest fet demostra l’eficàcia de les entitats que els darrers anys han promogut l’aprenentatge i el cultiu de la música, tant en els aspectes interpretatius com creatius i tecnològics. Val la pena que aquesta iniciativa tengui continuïtat i que la força creativa dels músics d’aquestes illes trobi els estímuls i els espais necessaris per desplegar una relació directa i normal amb els públics, perquè aquest cicle es pugui completar i l’expansió de la nostra cançó trobi els camins adequats. L’enhorabona per aquesta primera passa.

Isidor Marí

Imatges de la gravació del disc

Cançons del disc

te l'enviam a casa

La teva cistella
Desplaça cap amunt