Grup de Coneixement del Medi

25-anys

L’any 1995 l’Institut d’Estudis Eivissencs va decidir posar en marxa el Grup de Coneixement del Medi. Volia ser una més de les activitats que realitza l’Institut per donar a conèixer la nostra terra als que hi vivim, per apreciar-ne els valors, per sentir-nos orgullosos d’aquesta illa i mostrar-la a nouvinguts.

Des del principi vàrem tenir clar que no es pot desvincular el territori de les característiques de la gent que l’habita i que, per tant, havíem de mostrar la bellesa natural, però també l’empremta humana que ha contribuït de forma decisiva a configurar el paisatge. Per això hem volgut visitar cales, caps, planes, puigs i penyasegats. I també cases, pobles, pous, sitges i forns. I, com no podia ser d’altra manera, la nostra llengua catalana havia de ser el fil conductor de tot; cada llengua va íntimament lligada al seu territori, i per això és tan important conèixer i recuperar els noms dels llocs i el seu significat.

També des del primer moment vàrem deixar clar que la nostra intenció no era caminar per caminar. No volíem batre rècords de distància recorreguda ni de velocitat de pas. Volíem caminar per a descobrir i per a conèixer, per a aprendre, per mirar cada lloc amb uns altres ulls. En certa manera, volíem ser hereus de qui ens va mostrar el camí en tants de sentits: Don Joan Marí Cardona, encara que sabíem que mai arribaríem al seu nivell de coneixement i mestratge.

Han passat 25 anys, hem fet moltes excursions, i ens ha acompanyat molta gent. I hem pensat que això era prou motiu com per celebrar-ho. De moment, de la manera que ens caracteritza: caminant. Hem seleccionat algunes de les sortides que consideram emblemàtiques, amb l’única condició que no les haguem fet els darrers dos anys, per oferir-vos una temporada especial, en la qual us animam a participar.

I no descartam altres formes de celebrar-ho. Estau atents a les novetats que us puguem fer arribar al llarg de la temporada, perquè tal volta us interessaran.

Calendari d'activitats

Notícia interessant

logoRedesSociales

Un quart de segle a peu per Eivissa

El Grup de Coneixement del Medi de l’Institut d’Estudis Eivissencs celebra el seu 25 aniversari repetint les vuit excursions més emblemàtiques d’aquests anys Les sortides són gratuïtes, assequibles de dificultat i obertes a tothom que hi vulgui anar

marta torres molina 08.10.2019 | 20:37

Segueix-nos a

Facebook
0
La teva cistella
Desplaça cap amunt