SOS Salvem sa Sargantana Pitiüsa

Amics de la Terra, GEN-GOB, Institut d’Estudis Eivissencs i Prou! Pitiüses en acció ens hem unit en defensa de la sargantana autòctona pitiüsa (Podarcis pityusensis), des de fa uns anys greument amenaçada per diverses espècies de serps foranes, fins al punt de trobar-se en risc de desaparèixer.

Deixem-ho ben clar, ens mou un objectiu molt ambiciós: no volem controlar la invasió de serps, sinó que aspiram a eradicar les serps del territori pitiús; tampoc volem mantenir-ne un nombre “raonable” i “controlable”, sinó que Eivissa i Formentera tornin a ser terra lliure d’ofidis, que les nostres illes segueixin sent terra de sargantanes en comptes de terra de serps i que mai no existeixi la Serpens pityusensis. És una tasca immensa, de la qual només ens en sortirem amb la col·laboració de tots: associacions, institucions i, sobre tot, voluntaris.

Des que hem donat a conèixer la nostra aliança i la necessitat d’organitzar una àmplia xarxa de gent que volgués treballar en defensa de la sargantana, han set molts els particulars que us heu adreçat a nosaltres per oferir la vostra col·laboració.

SI T’HI VOLS SUMAR I SER VOLUNTARI

omple el següent formulari:

també pots posar-te en contacte amb nosaltres per correu electrònic:

Guies per a voluntaris:

Vídeos informatius:

Comunicats:

La campanya a les xarxes:

SOS Sargantanes

La teva cistella
Scroll to Top