Mencions Sant Jordi

Menció d’Honor Sant Jordi

La Menció d’Honor Sant Jordi va néixer el gener de 1989, quan l’Assemblea General de socis de l’Institut d’Estudis Eivissencs es proposà instituir unes Mencions Honorífiques que fossin un reconeixement públic de la feina que han realitzat i realitzen persones i entitats a favor de la nostra llengua i cultura. D’acord amb aquesta proposta, la Comissió Executiva de l’IEE creà la Menció d’Honor Sant Jordi.
Menció Jove Sant Jordi
Menció Producció Cultural Sant Jordi
L’any 2010, la Comissió Executiva hi va afegir dues noves distincions: la Menció Jove Sant Jordi, destinada a una persona o col·lectiu jove que treballi per al jovent, i la Menció Producció Cultural Sant Jordi, com a reconeixement a una producció cultural recent en qualsevol format, que destaqui per promoure la llengua i la cultura de les Pitiüses.
Actualitat


La Menció d’Honor Sant Jordi va néixer el gener de 1989, quan l’Assemblea General de socis de l’Institut d’Estudis Eivissencs es proposà instituir unes Mencions Honorífiques que fossin un reconeixement públic de la feina que han realitzat i realitzen persones i entitats a favor de la nostra llengua i cultura. D’acord amb aquesta proposta, la Comissió Executiva de l’Institut d’Estudis Eivissencs, creà la Menció d’Honor Sant Jordi.
Al llarg dels anys han estat moltes les entitats i les personalitats reconegudes amb aquestes Mencions, lliurades tradicionalment en un sopar de germanor entre socis i simpatitzants de l’Entitat.
L’any 2010, però, es va canviar el format de l’acte. La Comissió Executiva de l’IEE va afegir dues noves distincions: la Menció Jove Sant Jordi, destinada a una persona, un col·lectiu jove o que treballi per al jovent, i la Menció Producció Cultural Sant Jordi, com a reconeixement a una producció cultural recent en qualsevol format que destaqui per promoure la llengua i la cultura de les Pitiüses.


